Werknemers op de juiste manier behandelen

Wat is het verschil tussen een werkomgeving die mensen als bezittingen behandelt en een die mensen behandelt als getallen? We hebben allemaal de zinnen gehoord van 'mensen die onze schatten inventariseren' of mensen zijn onze troeven. Wat betekent het eigenlijk en hoe ziet dat eruit.

Wanneer werknemers als activa worden behandeld, ziet de werkomgeving er als volgt uit:

 

monday-1270366_960_720

 

 1. Mensen die graag naar het werk gaan

  Ze voelen zich goed en productief op hun werkplek. Activa zijn kostbaar en daarom zullen deze werknemers houden van wat ze doen en er trots op zijn. Ze gedijen productiever en versterken ook de reputatie van het bedrijf. Talent is een belangrijke hulpbron. Medewerkers zijn de sleutel tot de reputatie van elk bedrijf als werknemer. Niet alleen geweldige recensies op pagina's zoals Glazen deur helpen. Medewerkers zijn ook de beste bron van nieuw talent aantrekken. Toen ik bij Salesforce.com en Indeed.com werkte, waren onze werknemers de nummer één bron van verwijzingen voor het inhuren van nieuw talent.

 2. Managers zijn geen micro-managers, maar leiden hun werknemers. Managers zijn in de eerste plaats people managers die voor die waardevolle inventaris zorgen - de werknemers. Wat je moet doen, is empathisch zorgen maken over degenen die met je werken. Een manager zou in deze omgeving niet proberen je te vangen door een fout te maken of te wijzen op iets verkeerd; ze zullen vragen wat ze kunnen doen om te helpen. Het management richt zich niet op het controleren en rapporteren en de schuld geven, maar op mensen en hoe ze deze kunnen ondersteunen. Leiderschap vereist empathie voor mensen en de mogelijkheid om verantwoordelijkheid te nemen. Leiders nemen de verantwoordelijkheid voor hun team op zich en geven de eer aan degenen die bijdragen aan het algemene succes.

 3. Medewerkers zijn afgestemd op het succes van elkaar en het bedrijf waarvoor ze werken.

  Ze ondersteunen elkaar ideeën en best practices delen. Ze zullen gemotiveerd zijn om meer te doen indien nodig, maar ze zullen zich niet onder druk gezet voelen om dit te doen.

  Het World Economic Forum heeft zojuist gepost een artikel over Perpetual Guardian uit Nieuw-Zeeland, die experimenteerde met een vierdaagse werkweek. Medewerkers die één dag minder per week werkten, maakten het bedrijf 20% productiever dan met het Fife-werkrooster per dag. Meer gewerkte uren per week of dag resulteert niet in meer productiviteit of betere resultaten. Bedrijven experimenteren momenteel met stijgende resultaten door het verstrekken van een onbeperkt thuisvakantiekantoor aan feestdagen en minder of flexibele werktijden zoals Virgin of Peakon, een SaaS-softwareleverancier voor een efficiëntere betrokkenheid van werknemers.

 1. Het bedrijf heeft een duurzame visie.

  Het bedrijf heeft een missie en een visie die is gebaseerd op succes op de lange termijn versus korte termijn. Ze kijken naar een breder beeld en ontwikkelen een manier om verder te gaan met wat ze doen en hoe het wordt gedaan. De inbreng van hun medewerkers is gewenst en serieus genomen. Ze richten zich op het meenemen van alle meningen en gaan verder met de medewerkers aan boord.

 2. Het bedrijf zorgt voor zijn werknemers

  Niet hoofdzakelijk via gratis eten en gimmicks, maar eerder via empathie en ondersteuning. In plaats van mensen de schuld te geven van fouten, zullen ze hun hand reiken en helpen. Leider en werknemers hoeven niet bang te zijn om zich uit te spreken wanneer er iets misgaat of bang moeten zijn om als zwak te verschijnen als ze hulp nodig hebben. Een beroemd voorbeeld is het vaak gekopieerde model van werknemersbetrokkenheid van Toyotas waarbij elke medewerker in de productie het proces kan stoppen en om een ​​discussie kan vragen als ze iets zien fout gaan zonder de schuld te krijgen, maar met respect en een open geest om een ​​beter te vinden oplossing.

Bedrijven die mensen behandelen als een kostenfactor of cijfers zien eruit als:

despaired-2261021_1920

  1. Medewerkers hebben er een hekel aan om naar hun werk te moeten gaan.

   Ze zijn bang om beschuldigd te worden, geroepen of gevangen door een fout te maken. Ze houden de hele dag laag en proberen het tot het einde van de dag te halen. In de hoop te overleven totdat het het einde van de werkweek is. Vanuit het management zullen er korte termijn doelen zijn en met betrekking tot micromanagement een steeds veranderende focus op iets nieuws in plaats van een focus op een gemeenschappelijk doel.

  2. De werkomgeving is giftig geworden.

   shutterstock_243047251

   Mensen worden er fysiek en mentaal uitgeput en ziek van. Hun meningen doen er niet toe dat hun standpunt niet gerespecteerd wordt. Ze bevinden zich in een omgeving die wordt aangedreven door angst, intimidatie en microbeheer. De focus ligt op cijfers en processen in plaats van op de mensen. Dit leidt tot een daling van het moreel en motivatie opent voor een omschakeling van het personeel en bevordert een omgeving waarin mensen lijden in plaats van productief te zijn. De leiderschapsstijl is autocratisch en wil geen rekening houden met andere meningen. Het gedijt op het aantonen van hun macht over hun werknemers in plaats van zich te concentreren om te werken met hun werknemers.

  1. Vinger wijzen en geruchten bloeien in deze giftige omgeving.

   In plaats van elkaar te helpen, werken medewerkers in een omgeving van wantrouwen. Het schuldspel zal door iedereen elke dag worden gespeeld in plaats van een focus op het bereiken van iets samen, de nadruk ligt op de overlevingsmodus. Het nemen van verantwoordelijkheid en het delen van ideeën of best practices wordt vervangen door het bedekken van jezelf en het kijken naar fouten van andere collega's. In deze werksfeer zullen werknemers hun vrienden of familie of iemand van hun netwerk niet doorverwijzen naar een dergelijke omgeving.

  2. Manipulatie is de game die door het management wordt gespeeld.

   In deze omgeving en pit medewerkers tegen elkaar. Bepaalde werknemers zullen alles proberen om in hun managers een gunstig beeld te krijgen om voordelen te krijgen die niemand anders krijgt, zoals extra vrije tijd betalen of een voorkeursbehandeling. De resultaten zijn wantrouwen in wantrouwen van het management binnen het bedrijf en een dodelijk arbeidsmoreel. Vooral als je bedenkt hoe moeilijk het is om werknemers aan te trekken, zal dit de reputatie van het bedrijf schaden en het onmogelijk maken om toptalent aan te trekken. Vandaag leven we in een sociale omgeving waar werknemers gemakkelijk hun mening kunnen geven over een bedrijf op sites zoals Glazen deur.   

  3. Mensen worden behandeld als getallen, alleen eenvoudige kostenfactoren.

   Er zal weinig of geen empathie zijn. Gemaakte beloften worden niet nagekomen en iedereen wordt gewoon als een getal gemeten. De nadruk ligt niet op motivatie en het ontwikkelen van mensen op het verkrijgen van de laatste uit een werknemer of ze gewoon weg te halen. Ik werk momenteel in Spanje, waar het wettelijk verplicht is om werknemers te compenseren wanneer ze worden ontslagen. Dit is empathie getoond vanuit de samenleving / overheid. Het is al een last om de baan en het inkomen te verliezen. Veel managers hebben me gezegd om te voorkomen dat ze een compensatie moeten betalen die ze "maken dat mensen vertrekken", ze beheren ze. Dit inhumane en oneerlijke gedrag leidt tot meer stress, een hoog ziekteverzuim en ernstige gezondheidsgerelateerde problemen zoals burn-out.

Waarom het beter is om werknemers als een voordeel te behandelen

man-1459246_1280

 • Het leidt tot een hogere productiviteit
 • Het levert betere resultaten op
 • Bedrijven die dit omarmen, overtreffen hun concurrentie
 • Het verhoogt het moreel en de motivatie en leidt tot betere resultaten
 • Het verlaagt het ziekteverzuim en verzuim van het werk
 • Het leidt tot een afgestemd bedrijf met een krachtig werknemersmerk

Conclusie :

 • Het is absoluut de juiste manier om werknemers als activa te behandelen en dit leidt tot meer succes voor het bedrijf en zijn werknemers
 • Deel als u geniet van een geweldige werkomgeving en er een bijdrage aan levert
 • Sta open voor leren en groeien en help anderen om dat te doen als er een op mensen gebaseerde werkomgeving is
 • Spreek uit tegen toxisch gedrag op de werkplek en probeer een oplossing te vinden
 • Wees je bewust van toxische werkomgevingen en haal ze weg als dat nodig is voordat je gezondheid ernstig wordt aangetastLaat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close