Hoe meer te bereiken met kleine stapjes

We kunnen elke dag keuzes maken om onszelf op te zetten om meer te doen van wat we kunnen doen. Nadenken over wat en hoe we dingen doen en enkele eenvoudige stappen om effectiever te zijn en elke dag succesvoller te worden.

Hoe meer te bereiken met kleine stapjes

reflecteren

Neem kleine stapjes en bepaal wat je KUNT doen:

Soms als ik wil beginnen met schrijven ben ik verlamd. Overweldigd door plots een tekst te schrijven en niet te kunnen starten. Uit angst voor wat ik denk is niet genoeg of niet goed genoeg. Het feitelijk focussen om het stap voor stap te doen, helpt me. Zelfs een reis van duizend stappen begint met de eerste stap. Een tekst, een blog of een boek begint ook met de eerste zin en vervolgens met een andere en de volgende.

Hoe dit te benaderen:

 • Focus niet op de algemene taakfocus op elke kleine stap om er te komen

 • Stop niet dat je het stap voor stap start en door blijft gaan

 • Focus en wat je nu kunt doen en bereiken op dit moment

 • Breek taken op in kleinere taken

 • Denk niet na over alle dingen die u tegelijkertijd wilt doen, concentreer ze één voor één op hen

Als je bijvoorbeeld thuiskomt na het werk, denk dan niet na over "Ik moet mijn kleren wassen, mijn vriend bellen, iets koken, een blog schrijven ......."

In plaats van aan alles te denken, begin je gewoon met het wassen van de kleren en bel je je vriend ....

Dit geeft je veel minder een gevoel van overweldigd te zijn en leidt niet alleen tot minder stress en angst, maar het richt je ook op dingen doen.

Niet strijden, leren groeien en kleine successen vieren

We maken allemaal fouten en we hebben allemaal falen. Leren ervan helpt je groeien en in de juiste richting bewegen. Richt je niet op de achtergrond, leer ervan en groei niet. Denk aan alles wat goed ging en vier elk klein succes. Richt je op wat je anders kunt doen als iets niet werkt en doe meer van wat goed bij je past. We kunnen allemaal onze zwakheden minimaliseren, maar wat altijd het beste werkt, is verbeteren en doorgaan met meer waar je goed in bent. Houd niet alleen een takenlijstje bij, maar heb ook een lijst met dingen die ik heb gedaan en heb er elke kleine stap op gezet die je vandaag hebt gedaan. Voel je goed over alles wat je vandaag hebt bereikt en blijf in kleine stapjes voor de volgende dag.

We zijn allemaal beperkt door de tijd en het niveau van energie dat we hebben. Neem jezelf niet in de steek door wat je op een dag niet zou kunnen. Kijk naar alles wat je kon doen en ga door.

Leer van iedereen om je heen en help anderen slagen

In plaats van jaloezie te voelen of medelijden te hebben met mensen om ons heen aan het werk in een club of sportteam of op een andere manier komen we samen met anderen. Leer van hen leren van hun mislukkingen evenals hun succes. Toen ik aan een nieuwe baan in de IT-verkoop begon, had ik geen idee wat ik moest doen om succesvol te zijn. Ik heb zojuist al mijn collega's benaderd en iedereen gevraagd wat hen succesvol heeft gemaakt en heb mijn eigen aanpak aangepast. Later werd ik succesvol in het helpen van anderen en het delen van wat voor mij werkte. Blijf geen succes voor jezelf als persoon in je carrière en in het leven, het echte succes zal gebeuren wanneer je anderen steunt en helpt door je beste praktijken te delen en anderen ook succesvol te maken.

Egoïstisch zijn en het 'geheim' van je succes bewaren, zal je alleen eenzaam maken, het zal je niet helpen meer te bereiken of meer succesvol te zijn.

pexels-photo-70292

Luister Think Communicate om anderen te winnen

Succes kan zelden alleen gebeuren. Het zal moeilijk zijn om anderen te dwingen in je te geloven en wat je wilt bereiken. We moeten mensen winnen om dat te kunnen doen. Het gaat niet alleen om wat we willen, maar ook om na te denken over wie je aanpakt. Wat is belangrijk voor hen en wat is de beste manier om ze te winnen?

Hoe dit te laten gebeuren

 • Denk na over wie je gaat aanspreken wat voor hen belangrijk is

 • Wees nederig dwing je boodschap niet over te brengen

 • Zorg voor samenwerking en een situatie waarin beide partijen het doel zullen bereiken voordat ze mensen benaderen

 • Neem de tijd om na te denken over hoe je iets wilt zeggen om anderen te winnen

Conclusie om moeilijke vragen in een sollicitatiegesprek te doorgronden:

 • Overstel jezelf niet stap voor stap
 • Maak een einde aan de taken in kleinere taken
 • Doe het gewoon en blijf stap voor stap dingen doen
 • Deel uw succes en steun anderen
 • Denk na over wie je wilt bereiken
 • Vind je eigen manier om het beste met je publiek te communicerenLaat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close