Luister Verbinden Begrijp Mee eens Denk & Communiceer

Vaak communiceren we alleen om ons te ontdoen van wat we te zeggen hebben. Ik betrap mezelf op steeds meer conferentiegesprekken op het werk, gewoon wachten op een moment om te zeggen wat ik denk dat ik moet zeggen in plaats van meer te luisteren en beter te begrijpen wat anderen te zeggen hebben. Soms bouw ik mezelf een druk op om bij te dragen, maar eigenlijk begin ik aan een beter alternatief te werken. Luisteren meer proberen het te begrijpen, oprecht akkoord gaan met de anderen wijs denken en dan beginnen te communiceren ...

Luister Verbinden Begrijp Mee eens Denk & Communiceer

Luister Verbinden en begrijpen

Wat het betekent :

Verbinden is iets dat je niet alleen kunt doen, je hebt anderen nodig om te verbinden. Luisteren en begrijpen is essentieel om daadwerkelijk een duurzame verbinding te maken. Bijvoorbeeld op het werk waarom tijd verspillen om niet te luisteren begrijpen en verbinden. Waarom tijd verspillen alleen maar om bij te dragen, te verdedigen, iets naar voren te brengen of iets te zeggen. Denk erover na en maak een keuze hoe u uw tijd en energie wilt gebruiken.

Waar het om gaat bij luisteren & verbinden:

 • Luister met de intentie om volledig te begrijpen

 • Vermijd te veronderstellen en te beoordelen zorg ervoor dat je het punt van de anderen volledig begrijpt

 • Vraag om te verduidelijken en zorg ervoor dat je het goed begrepen hebt

 • Connect begrijpt de anderen en stemt ermee in voordat je een tegenargument in gooit

 • Verzeker uzelf en de andere persoon die u begrijpt en ga akkoord met hun punt voordat u bezwaar maakt - u kunt alleen contact maken als u het begrijpt en het eens bent over wat er gezegd is voordat u uw eigen denkwijze over een kwestie opstelt

Maak een notitie om niet te praten voordat de ander is gestopt met praten en zorg ervoor dat je een vraag beantwoordt zoals: "Als ik je goed heb begrepen ... .. heb je een goed punt opgevat door te zeggen ...

Verbinding maken door te laten zien dat je hebt geluisterd dat je het begrepen hebt. Er zijn meer mensen die graag willen praten dan er zijn die graag willen luisteren. Er is veel minder concurrentie in de groep mensen die luistert.

Think & Communicate

Waarom is dit belangrijk :

Nadat je geluisterd hebt geluisterd en contact hebt gemaakt met anderen, kun je je eigen gedachten verzinnen. Misschien is wat u van plan was te zeggen nu veranderd of wilt u het op een andere manier zeggen om er zeker van te zijn ook begrepen te worden. Bedenk hoe u wilt reageren en wanneer u onder druk gezet moet worden om altijd onmiddellijk te reageren. Deze week heb ik alle push-alarmen op mijn telefoon uitgeschakeld, inclusief e-mails en whattsapp. In plaats daarvan word ik nerveus en ben ik constant "alert" en ben ik nu veel rustiger en voel ik me vrij. Ik zette mezelf onder stress om direct te reageren op e-mails of whatssapp-berichten. Eigenlijk afgezien van mij die me onder druk kan zetten om altijd een e-mail of een bericht ter plaatse te beantwoorden. Waarom zou ik niet de tijd nemen om erover na te denken voordat ik antwoord geef?

Hoe dit te benaderen:

 • Schakel onmiddellijke alarmen uit op uw pc, laptop, mobiele telefoon of degene in uw hoofd

 • Neem uw tijd om een ​​bericht te beantwoorden of e-mail hoeft niet in realtime te worden gelezen of beantwoord

 • Als je geluisterd hebt geluisterd en iemand anders hebt begrepen, bedenk dan wat de beste manier is om je mening over te brengen of je punt duidelijk te maken

 • Denk na over hoe te communiceren, soms is een oproep veel gemakkelijker sneller en beter om iets af te handelen dan het afspelen van berichten of e-mail Ping Pong

Ik dacht dat het misschien meer tijd zou kosten om te luisteren, te begrijpen of na te denken alvorens te communiceren. Eigenlijk heb ik geleerd dat hoe meer ik het doe, hoe meer tijd en frustratie het me bespaart. Meer tijd nemen voor het communiceren van mijn eigen reactie of gedachten maakt me eigenlijk effectiever en veroorzaakt veel minder stress en misverstanden. We hoeven niet te communiceren om te handelen of te reageren in constante real-time modus, dit kan alleen maar leiden tot fouten, misverstanden en stress. Niemand zou zichzelf moeten dwingen om constant alert te zijn.

Probeer het…..

Conclusie Verbinden begrijpen eens denken en communiceren:

 • Luister en zorg dat je het begrijpt
 • Ben het eens met de andere punten en maak verbinding
 • Bedenk hoe wanneer te communiceren

 

Laat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close