Ik was vreselijk om hulp te vragen

drie weken geleden herinnerde mijn Deense baas me aan iets belangrijks. Hij vroeg mij en mijn collega's voor het eerst wat ons frustreert en waar ik veel dingen te zeggen had ... ..de werkdruk, de stress, alle taken en eisen .... Hij wees me op iets belangrijks, hij vertelde me de waarheid dat ik nieuw was, maar moest worden verteld "Je bent vreselijk om hulp te vragen". Daar ga ik over een week schrijven die begon met een zelfontdekking en eindigde met veel minder stress dan vorige week .

Ik ben vreselijk om hulp te vragen

Hoewel het zou gemakkelijk moeten zijn, het was moeilijk voor mij om actief naar hulp te zoeken. Het is gemakkelijk om over te zeggen en te schrijven. Het is eigenlijk soms moeilijk om de eerste stap te zetten en om ondersteuning te vragen. En natuurlijk zijn er die excuses "het is gemakkelijker en sneller als ik het zelf doe", en de angst om minder controle te hebben over hoe goed iets wordt gedaan. Er is ook de barrière om niet zwak te willen lijken bij het vragen om hulp. Eigenlijk is dit de enige manier om van een zwakte een kracht te maken en tot betere resultaten te komen.

Hier is hoe ik mijn zwakheid overwon door hulp te vragen.

Wees duidelijk over je taken en geef prioriteit aan wat je kunt doen en waar je hulp nodig hebt:

 • Wat is essentieel en kan door mij worden gedaan in mijn huidige werkdag

 • Wat zijn extra tijdrovende aanvragen

 • HOE kan ik duidelijk worden over wat ik aan hem moet delegeren

 • Hoe mijn werklast plannen en plannen?

Ik heb de Eisenhower-matrix gebruikt om hier duidelijkheid over te krijgen en deze aan te passen aan mijn werk

Belangrijke taken om vandaag te doen

- taken die vandaag gedaan moeten worden

- Dit alles is belangrijk en moet vandaag worden gedaan

-Controleer of je het vandaag kunt doen of als je hulp nodig hebt

Dit zou kunnen zijn

 • Vergaderingen die belangrijk zijn

 • Deadlines voor vandaag op presentaties of rapporten

Plan en schema

Wat moet er morgen / deze week / deze maand / dit kwartaal worden gedaan?

- controleer of je erbij bent en tijd hebt of van plan bent om iemand te helpen

Dit zou kunnen zijn

 • wekelijkse vergaderingen

 • geplande trainingen

 • wekelijkse rapporten of presentaties

 • maandelijkse en driemaandelijkse beoordelingen en vergaderingen

Dingen die vandaag gedaan moeten worden, maar met minder belang

Wat vandaag gedaan moet worden, maar minder belangrijk is, zouden ideale taken moeten zijn om te delegeren of bij iemand in te plannen

Dit zou kunnen zijn

 • Check in op de voortgang

 • beoordelingen

 • verzend voltooide rapporten of presentaties

 • minder belangrijke admin-taken

Dingen die niet noodzakelijk noodzakelijk zijn om dingen te krijgen die vandaag zijn gedaan

- Probeer deze te vermijden totdat de workload hier ook wordt verlicht als er iets moet worden gedaan dat gemakkelijk kan worden gedelegeerd

Dit zou kunnen zijn

 • Doelen doen voor anderen

 • Iets doen buiten uw werkbereik

 • LinkedIn of Facebook controleren


We ALL worstelen:

bulldog-puppy-dog-pet

Een ding dat belangrijk is, is dat we allemaal worstelen en dat we allemaal hulp nodig hebben. Het is OK om hulp en ondersteuning te vragen aan uw collega's en uw baas en aan iedereen die met u of voor u werkt. We hebben allemaal hulp nodig en als we er niet om vragen, kunnen we het niet organiseren of krijgen.

Waarom dit belangrijk is

De gevoel van zijn overweldigd zullen stress veroorzaken naast uw werklast. In plaats van gelukkig te zijn aan het eind van de dag dat je je best hebt gegeven op het werk, zul je je overweldigd voelen en het ding van alle dingen die je niet hebt gedaan. Er zal een angst ontstaan ​​die je pijn doet en je kunt in een cyclus komen die niet leidt tot iets goeds of productiefs. Door gezamenlijk delegeren te delen en de werklast op te heffen, kunt u dingen gemakkelijker gedaan krijgen en u gemoedsrust geven.

Wat te overwegen bij het delegeren

Na duidelijk te zijn over de taken die gedelegeerd kunnen worden, over wie en hoe te delegeren

 • Wie heeft de kennis en vaardigheden om taken aan te nemen en wie heeft de vaardigheden

 • Heb ik SMART-doelen ingesteld voor de taken (Specifieke doelen die worden gemeten. Heb een overeenkomst met de persoon aan wie ik delegeer, is wat ik realistisch vraag en wanneer moet het klaar zijn)

 • Zullen degenen die ik delegeer om een ​​training speciale toegang of autoriteit nodig hebben

Voordelen van delegeren

 • Wie heeft de kennis en vaardigheden om taken aan te nemen en wie heeft de vaardigheden

 • Heb ik SMART-doelen ingesteld voor de taken (Specifieke doelen stellen die worden gemeten Heb ik een overeenkomst met de persoon aan wie ik delegeer, is dat wat ik realistisch vraag, en tegen wanneer moet het klaar zijn)

 • Zullen degenen die ik delegeer om een ​​training speciale toegang of autoriteit nodig hebben

 • Je hebt meer tijd om je te concentreren op de belangrijkste prioriteiten

 • Uw druk en werkdruk verlicht u, kunt u zich vrij voelen in plaats van overweldigd

 • Hiermee kunt u productiever zijn en u beter richten op prioriteiten

 • Het stelt mensen om je heen in staat en ontwikkelt ze met nieuwe vaardigheden en ervaring

Voor de laatste weken begon ik met delegeren Ik kon niet eens bloggen vanwege mijn werkdruk en stress nu ik heb geleerd om hulp te vragen en effectief te delegeren dit is mijn eerste bericht in drie weken. Ik werd minder vreselijk in het vragen om hulp in de laatste weken en ik kan alleen maar mijn COO Robin bedanken voor het helpen me daarbij. Soms jij nodig hebben een wake-call om jezelf te kunnen verbeteren en helpen.

 


Laat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close