Hoe je op een eenvoudige manier door een uitdagend sollicitatiegesprek kunt komen

Jobinterviews worden steeds uitdagender. Recruiters en interviewers willen zien hoe kandidaten handelen wanneer ze onder druk worden gezet. Ze willen ook zien hoe we het zouden beheersen als we buiten de gebaande paden moeten denken. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om een ​​uitdagend sollicitatiegesprek te doorlopen.

Hoe je op een eenvoudige manier door een uitdagend interview heen komt

Waarom wil je van je huidige baan veranderen?

Wat is de gedachte achter deze vraag:

De persoon die je interviewt, wil zien of je echt geïnteresseerd bent in deze specifieke baan en dit bedrijf. Is er een probleem in de baan die je momenteel hebt? (Dit zou voor de interviewer een paar rode vlaggen kunnen opleveren als je er naar kijkt, het kan je laten zien als probleemgericht)

Is dit slechts een van de vele banen waarvoor u zich hebt aangemeld; of heb je een passie voor dit bedrijf? Ze willen ook weten wat je verwacht bij het nemen van deze baan in vergelijking met je huidige baan of een andere baan die je wordt aangeboden.

Hoe uw antwoord te benaderen:

 • Denk na voordat je solliciteert, dit is echt de baan die ik nu wil en is dit het juiste bedrijf voor mij?

 • Waarom wil ik de stap zetten en veranderen? - Wat zijn mijn verwachtingen?

 • Hoe kan ik waarde toevoegen aan deze functie en dit bedrijf?

 • Denk na over een dwingende reden waarom dit bedrijf deze positie en waarom nu?

 • Doe je huiswerk onderzoek het bedrijf op hun webpagina en op sites zoals LinkedIn of glazen deur.

 • Kijk of uw achtergrond en uw verwachtingen overeenkomen met de bedrijfscultuur en de verwachtingen van het bedrijf

Een mogelijk antwoord zou kunnen zijn:

Î zie dit bedrijf als de perfecte pasvorm voor mij. Ik zag je CEO praten over mobiel worden en sociaal is de toekomst van de industrie en ik denk dat dit een bedrijfsvisie is waar ik deel van wil uitmaken. Ik vind ook dat uw bedrijf dat een diverse en internationale werkcultuur omarmt, goed voor mij is, omdat het precies is wat ik zoek. Op basis van mijn ambitie en mijn ervaring heb ik het gevoel dat ik veel waarde kan toevoegen aan de functie en het team waar ik lid van zou kunnen worden. Ik ben altijd op zoek geweest naar een verandering om in een positie als deze te zijn en ik kijk er naar uit.

Vertel me over je grootste zwakheden

Wat is de gedachte achter deze vraag:

We hebben allemaal zwakheden die menselijk zijn. De interviewer wil zien of je eerlijk bent tegenover hem / haar en jezelf. Ken je zwakheden die je hebt en hoe ga je hiermee om?

Hoe uw antwoord te benaderen:

 • Maak een beoordeling van jezelf en herken de gebieden waar je niet goed in bent

 • Denk na over hoe u werkt aan uw zwakheden en hoe u anderen erover vertelt

 • Vermijd gekke antwoorden zoals "Ik heb geen zwakke punten of mijn grootste zwakheid is chocolade", de tweede zou werken als je voor een chocoladefabriek of een café wilt werken.

Een mogelijk antwoord zou kunnen zijn :

Mijn zwakheden zijn dat ik moeite heb om mijn eigen tijd te delegeren en te beheren. Ik neem te veel taken op omdat het moeilijk voor me is om nee te zeggen en mijn werk aan anderen toe te vertrouwen. Ik ben ermee bezig. Ik deed een tijdmanagementseminar en leerde hoe ik prioriteiten moest stellen en hoe ik nee moest zeggen. Ik leerde ook hoe ik effectief kon delegeren. Sinds ik dit gebruik, is mijn ervaring behoorlijk succesvol geweest.

Wat is je plan voor je eerste 30/60/90 dagen?

Wat is de gedachte achter deze vraag:

De personeelsverantwoordelijke wil weten of je je huiswerk hebt gedaan en of je echt contact hebt met het bedrijf. Hij of zij wil zien of je een plan hebt gemaakt om te onthouden hoe je aan boord kunt gaan en hoe je succesvol kunt worden in je eerste 90 dagen op de nieuwe baan.

Hoe uw antwoord te benaderen:

 • Zoek plannen op van 30/60/90 dagen ter voorbereiding op het interview, pas het toe op uw eigen situatie en plan hoe u uw eerste 90 dagen zou benaderen

 • Focus op leren over instappen en netwerken in de eerste 30 dagen, bedenk dan hoe je dit effectief kunt gebruiken om succesvol te worden en zelf mijlpalen te maken voor het behalen van succes

 • Bereid idealiter een plan voor en deel het tijdens het interview

Een mogelijk antwoord zou kunnen zijn:

In mijn eerste 30 dagen zou ik proberen zoveel mogelijk te leren; en ik zou zoveel mogelijk mensen in het nieuwe team en bedrijf proberen te leren kennen. Ik zou graag succesvolle collega's willen afschaduwen en van hen de beste werkwijzen leren. Ik zou dan graag xx per xx willen bereiken en meer succesvol worden als ik verder ga naar dag 90 door ook constant te reflecteren op mijn doelen en doelstellingen.

Als ik je materiaal heb gegeven om een ​​Lego-huis te bouwen en je hebt 30 minuten de tijd om het voor mij te bouwen na 15 minuten, kom je erachter dat je het halverwege hebt gebouwd, maar er is iets fout gegaan "... Wat ben je nu aan het doen?

Wat is de gedachte achter deze vraag:

Dit is om u in een onverwachte situatie te brengen. Deze situatie zou kunnen wijzen op mogelijke benaderingen en uitkomsten, of je zou er op gericht zijn om op tijd af te werken en door te gaan met het bouwen van het huis - Of je wilt je aandacht richten op het vanaf het begin doen en opnieuw beginnen met het bouwen van het huis.

Hoe uw antwoord te benaderen:

 • Wees niet nerveus en houd je kalm

 • Benader dit echt en leg uit waarom je op deze een of andere manier zou reageren

Een mogelijk antwoord zou kunnen zijn:

Ik zou opnieuw beginnen met het bouwen van het huis omdat ik dit op de juiste manier wil doen. Ik zou me slecht voelen als ik iets zou leveren met slechte kwaliteit. Ik ben erg gefocust op het goed doen van dingen, dus ik zou proberen het goed te krijgen vanaf het begin en misschien wat meer tijd vragen als ik geen tijd meer heb.

Je hebt het huis gebouwd op weg naar mij. Je viel en het huis breekt in duizend stukjes. "Wat zou je doen?

Wat is de gedachte achter deze vraag:

Nogmaals, dit gaat over het confronteren van een stressvolle en frustrerende situatie. De interviewer wil zien hoe je reageert in dergelijke situaties en natuurlijk gaat het ook over eerlijkheid en toegeven dat het niet lukt.

Hoe uw antwoord te benaderen:

 • Wees jezelf en leg je gevoelens uit en hoe je met deze situaties omgaat

 • Leg uit waarom je dingen zou doen zoals jij besluit om het te doen,

Een mogelijk antwoord zou kunnen zijn:

Dit zou echt frustrerend zijn voor mij. Eerst zou ik de rommel opruimen, zodat niemand gewond raakt door al die stukken Lego die rondslingeren. Ik zou dan diep ademhalen, ga je uit, leg de situatie uit en vraag of ik het nog een keer kan doen.

Conclusie om moeilijke vragen in een sollicitatiegesprek te doorgronden:

 • Blijf kalm en wordt niet nerveus of verbijsterd
 • Denk na over waarom je deze baan wilt en deel uitmaken van dit bedrijf
 • Maak een plan voor een succesvolle start doe een 30/60/90 dag in de taakschaaf
 • Blijf jezelf en wees oprecht
 • Wees voorbereid en denk na over waarom je deze baan in dit bedrijf wilt en waarom je jezelf daar ziet

 

Veel succes met het beheersen van zelfs een lastig interview!

Mit STARMAZING.de moderne Business-Fotos für Karriere und Bewerbung online erstellen, ohne das Haus zu verlassen.Laat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close