Wat u kunt doen om een ​​sollicitatiegesprek voor te bereiden

De meeste bedrijven gebruiken telefonische interviews om kandidaten te screenen, recruiters reiken uit en controleren of u voldoet aan hun criteria en hun verwachtingen. Dit is je kans om over te gaan naar de volgende fase van het rekruteringsproces, het is ook je kans om te mislukken voordat je een video of een persoonlijk interview krijgt.

Hier is een checklist voor succes voor je telefooninterview

 

  • Neem de tijd.Als je bij verrassing wordt gebeld, vraag dan gerust om een ​​betere tijd voor je telefonische interview. Aangezien dit je eerste stap is in je sollicitatieproces, neem je de tijd om je goed voor te bereiden op deze belangrijke eerste horde.
  • Bereiden doe je onderzoek naar de positie die je hebt aangevraagd, kijk hoe de functiebeschrijving bij je vaardigheden past, je passie en hoe deze positie overeenkomt met je plan voor je volgende carrièrestap.
  • Onderzoek. onderzoek het bedrijf waarmee u het interview hebt. Groeit dit bedrijf. Heeft dit bedrijf een cultuur die tegen je spreekt. Hoe voel je je door de waarden en het nieuws over het bedrijf? Hoe zal je je er deel van voelen en hoe zal je bijdragen?
  • Aansluiten. Bekijk de LinkedIn-, Xing- of twitter-accounts van degenen die u interviewen. Kijk hoe je contact met ze maakt en hoe wat ze plaatsen betrekking heeft op jou. Vermeld dat je hun profiel hebt gecontroleerd en geef aan wat je interessant vindt aan hen. Interviews zijn er om te controleren of je deel moet uitmaken van dit bedrijf, dit zal aantonen dat je hebt voorbereid en dat je graag lid wilt worden van dit team van mensen.
  • Zet het podium.Zorg ervoor dat je het telefonische interview kunt doen in een rustige omgeving waar je niet gestoord bent. Zorg ervoor dat bellers geen huisdierenpartner bellen of dat het geluid je stoort. Zorg ervoor dat je een goede verbinding hebt zodat JOUW stem tijdens het telefoongesprek te horen is. Ervaren telefonische interviewers kunnen een uitstekende indruk van je krijgen door het geluid van de toon van je stem tijdens het interview, zorg dat je op je best bent. Aangezien de meeste telefoongesprekken worden gedaan door recruiters, kunt u er zeker van zijn dat er een expert is in telefonisch interviewen aan de andere kant van de telefoon.
  • Blijf kalm en neem je tijd.Een deel van een goed telefoongesprek is het testen van je reactie bij ondervraging over iets waardoor je je onder druk of ongemakkelijk voelt. Als er een vraag is zoals "wanneer heb je voor het laatst een moeilijke situatie op je werk aangepakt"; het is goed om te pauzeren en de tijd te nemen voordat je antwoordt. Luisteren is nog belangrijker tijdens een telefoongesprek dan snel antwoorden terugschieten. Het is niet de bedoeling dat je zo snel mogelijk antwoordt, maar zo oprecht en goed als je kunt.
  • Wees niet bang om te vragen. Zorg ervoor dat al uw vragen over deze functie door het bedrijf en de volgende fase van het aanvraagproces worden behandeld. Bereid je vragen van tevoren voor, zorg ervoor dat je weet wat er nodig is om succesvol te zijn in die functie als het telefoongesprek voorbij is. Vraag naar de compensatie-voordelen startdatum van werktijd in de volgende fasen van het wervingsproces. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent om deze baan te krijgen en het helpt je te weten of deze baan voor jou de juiste is.
  • Notities maken.Maak notities tijdens het interview om uw eigen samenvatting klaar te hebben. Als je in de volgende fase van het wervingsproces bent, kun je vanaf daar werken. Laat de interviewer niet tussenbeide komen, maar merk dat je wilt dat je het wilt zeggen en breng het aan nadat de interviewer klaar is met zijn of haar tijd om te praten.
  • Opvolgen. Stuur een e-mail na het telefonisch interview met de reden waarom u denkt dat u waarde kunt toevoegen aan dit bedrijf dat deze taak uitvoert en waarom dit de volgende beste stap in uw carrière is, bedank de interviewer (s) voor hun tijd en bevestig dat u uitkijkt naar De volgende stap.

Telefonische interviews zijn uw kans om een ​​goede eerste indruk te maken.

Haal er het beste uit.

 

 

Laat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close