Wanneer het tijd is om van richting te veranderen

Wanneer de angst voor het weekend eindigt en de gedachte maandag aan het werk te gaan, voel je je rot en angstig dat het tijd is om te gaan zitten en te reflecteren.

Is dit (nog steeds) de juiste baan voor jou of sta je op een dood spoor voor jou, je persoonlijke leven en je carrière?

Enkele signalen dat u een dood spoor heeft of binnenkort zult bereiken

frusttratedjob

  • Persoonlijke ontwikkeling is gestopt. Je leert niet langer nieuwe drempels die je niet de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je raakt een muur waar je vastzit in een idle repetitieve routine zonder een kans om iets nieuws te leren.
  • Je kunt je talent niet gebruiken in je huidige baan. Je baan vereist niet dat je je talent gebruikt en je kunt niet op je best zijn. We kunnen alleen succesvol en efficiënt zijn als we onze talenten en vaardigheden kunnen gebruiken. Als je huidige baan geen opwindende uitdaging is maar een saaie taak die je moet uitvoeren.
  • Je voelt je niet op je gemak op je werk. Als je vindt dat je geen deel uitmaakt van de bedrijfscultuur wanneer collega's van bedrijfsevenementen of je baas je onwelkom of niet geaccepteerd laten voelen, is het tijd om je te realiseren dat je hier snel doodloopt. 
  • Je wordt wakker voor de dag van de dag. De weg naar het werk is een weg naar de hel als het zo moeilijk is om voor je te lopen en je voelt al angst als je het doet, het is tijd om na te denken. Je werk moet iets zijn dat je uitdaagt maar ook opwindt; als het gewoon een miserie is, moet je nadenken of het de moeite waard is om het voort te zetten.

Enkele van de gevolgen van deze symptomen kunnen zijn:

burnout

  • Je gezondheid lijdt. U kunt pijn, angststoornissen en problemen ontwikkelen die uw algehele gezondheid beïnvloeden. Het leven is te kort om het zover te laten komen en als je op dit punt bent, moet je iets veranderen. Een doodlopende situatie in je werk kan je ernstig ziek maken, het leven is te kort om dat te laten gebeuren.
  • Je werk-privébalans is niet gezond en je begint je persoonlijke ruimte relatie te verliezen en vriendschappen zullen lijden en uiteindelijk lijdt je kwaliteit van leven.
  • Je haat je werk  en dat kan je gemakkelijk naar een neerwaartse spiraal leiden waar je lijdt of je je gevoel op anderen projecteert.

 

Als je voelt dat je op het werk een doodlopende weg hebt bereikt en je ziet enkele van deze symptomen en voel je enkele van deze consequenties die je moet veranderen. U kunt proberen de situatie op het werk te veranderen en een eerlijk gesprek voeren met uw meerderen en uw collega's over hoe u de dingen kunt verbeteren en hoe de huidige situatie op u van invloed is. Als u geen actie onderneemt en spreekt, zal niemand u kunnen afstemmen en u helpen een oplossing te vinden.

Headspace & 7mind zijn apps die je kunt gebruiken om stress te overwinnen die wordt overweldigd en om angst te verminderen, laten de apps je tien minuten per dag zien hoe je je gedachten en gevoelens kunt stroomlijnen en je hoofd kunt opruimen tijdens stressvolle tijden.

headspace.jpg

Als je tijdens je huidige werk geen oplossingen ziet en je hebt geen interne kansen binnen je huidige bedrijf, dan moet je mogelijkheden verkennen buiten je huidige baan. Krijg duidelijkheid over wat je wilt, waar je passie ligt en hoe je het beste je vaardigheden kunt gebruiken en jouw passie. Baanzoekmachine Adzuna  laten we jullie je huidige CV evalueren op basis van vergelijkbare gegevens, dit kan je een hint geven om jezelf niet te verkopen onder wat je waard bent voor je toekomstige baan.

disney002

 

Voordat je de muur raakt of cirkels doodloopt

Van richting veranderen en nieuwe kansen verkennen.


Laat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close