10 tips Hoe u zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek

Ik was de afgelopen zeven jaar actief als manager in Duitsland, Ierland en nu in Spanje en wil graag mijn persoonlijke tips delen over hoe je je optimaal kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

 

  1. Bereid je voor op elk interview. Als je momenteel aan het werk bent en verschillende interviews hebt, moet je de tijd nemen om je voor te bereiden op elk interview afzonderlijk. Geen manager van een vacature wil tijd doorbrengen met een kandidaat die de positie die ze belangrijk vinden niet zo belangrijk lijkt te vinden om zich erop voor te bereiden. In de volgende stappen zal ik wat advies geven over hoe dit te benaderen.
  2. Onderzoek. Onderzoek het bedrijf waarmee je een gesprek hebt. Ontdek wat ze doen wie ze zijn, wat hun bedrijfscultuur is. Onderzoek het bedrijf en zijn profielen op pagina's zoals Glassdoor LinkedIn of Indeed. Bekijk hoe ze worden beoordeeld en hoe het interviewproces wordt beoordeeld en beschreven.
  3. Maak kennis met de persoon die je interviewt. Bekijk de LinkedIn-, Xing- of sociale-mediaprofielen van degenen met wie je een gesprek voert. Wees niet bang om het te vermelden en wees erop dat u iets interessants over hen op hun profiel of publicaties hebt ontdekt.
  4. Interview ze ook. In een sollicitatiegesprek beantwoord je niet alleen vragen; je interviewt ze ook. Door vragen te stellen, toon je interesse en betrokkenheid en kun je laten zien hoe goed je je hierop hebt voorbereid. Bereid je voor om vragen over het bedrijf te stellen over zijn cultuur, de positie op de manier waarop toppresteerders succesvol zijn en wat hen succesvol maakt, vraag zelfs over bonussen of persoonlijke ontwikkeling om aan te tonen dat je ambitieus bent als ze goedkeuren. Vraag wat er nodig is om succesvol te zijn in deze functie en beantwoord hoe dit voor u zal werken.
  5. Bereid je voor om je te kleden voor de gelegenheid. In een sollicitatiegesprek tellen de eerste indrukken. U hebt slechts één keer de tijd om een ​​vertoning achter te laten. Bereid je voor om je kleding volgens je sollicitatiegesprek aan te kleden en verkleed je liever dan dat je je aankleedt in plaats van gekleed tijdens het interview.
  6. Wees altijd op tijd. Of u nu een onsite interview of een video- of telefonisch interview hebt. Zorg dat je er op tijd bij bent. Voor een interview op locatie, kijk hoe je naar de locatie kunt gaan en bereid je voor om daar te zijn voordat het interview begint. Zorg er voor een video- of telefooninterview voor dat je beschikbaar en ongestoord beschikbaar bent voor de tijd van het interview. Plan in extra tijd daarvoor en ook voor de gelegenheid dat het interview langer kan duren dan gepland.
  7. Je bent verantwoordelijk voor je eigen merk. Nu je CV en je LinkedIn-profiel en alles wat je hebt voorbereid als vragen om uit je hoofd te stellen. Het zal een slechte indruk nalaten als u delen van uw cv niet kunt uitleggen of als u tijdens het interview moeite lijkt te hebben. U bent de marketingmanager van uw eigen persoonlijke merk.
  8. Bijdrage. Denk na over wat u kunt bijdragen aan deze baan en dit bedrijf. Hoe kunt u waarde toevoegen aan deze positie. Hoe zal wat u meebrengt helpen en hoe kunt u een succesvol onderdeel van uw team zijn?
  9. 30/60/90 dagplan. Bedenk hoe u uw tijd het beste zou besteden tijdens het aan boord gaan en trainen. Hoe bereid je je voor om succesvol te zijn na het instappen en trainen. Wat gaat u doen om nog beter te worden en uzelf te ontwikkelen als u in de rol optreedt.
  10. Wees oprecht. Wees alsjeblieft jezelf. Niemand staat stil tijdens diplomatieke of politieke toespraken tijdens een sollicitatiegesprek. Leer en vertel geen voorbereide interviewantwoorden. Wees jezelf en benader alle vragen en situaties tijdens het interview op een manier die op jou betrekking heeft. Toon je ware zelf en je echte persoonlijkheid en benader het in je eigen stijl. Je hebt je eigen unieke persoonlijkheid en opnieuw ben JIJ de manager van je eigen merk.

Ik hoop dat deze tips nuttig zijn om je voor te bereiden op je volgende interviews - maak er een succes van!

 

 


Laat een antwoord achter

%d- bloggers vinden dit leuk:
Spring naar werkbalk
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close